Home

Nieuws 262 x bekeken

Enorm veel narcissen in keuringszaal

Lisse – In de keuringszaal bij CNB in Lisse staan deze week enorm veel narcissen. De cultivars werden door veel inzenders ingebracht in het kader van de eerste speciale narcissenkeuring die maandag werd gehouden en ze zijn nog de gehele week te bezichtigen.

Onder de inzendingen bevindt zich onder meer de grote, gele Narcissus ‘Big Smile’ die werd ingezonden door Narveco. Van dezelfde inzender staat er ook de geel met witte N. ‘Fire Wall’ die een oranje/gele trompet heeft.

De firma M.H. van der Zon toont een flink aantal bijzondere narcissen, waaronder de gele Narcissus ‘Attika’ met een oranje trompet, de puur witte zaailing nummer R2, de gele spleetkroninge N. ‘Louvre’ en onder andere ook de witte N. cyclamineus ‘Emcys’. Kapiteyn special cultures toont N. ‘Paulowna Blanco’, de firma Veul de zonnige N. ‘Wild Carnival’ en Cees Breed N. Bulbicodium ‘K.Holmes'. Het resultaat van een kruising van N. bulbocodium x N. centabrico.

In totaliteit omvatten de narcissen inzendingen vele cultivars, in alle mogelijk kleuren en bloemvariaties.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.