Home

Nieuws 1337 x bekeken

Elite-varkens neemt Nederlandse activiteiten PIC over

Diessen – Varkensintegratie Elite Varkens in Diessen neemt de Nederlandse activiteiten van fokkerij-organisatie PIC over. Elite wordt de franchiser van PIC in Nederland. Dit hebben PIC en Elite bekend gemaakt.

PIC blijft marketing- en technische ondersteuning verlenen aan Elite. In Elite participeert een groep zeugenhouders.

Volgens Paul van der Meijden van Elite Varkens is er sprake van een intentieverklaring. De komende maanden moeten er definitieve afspraken worden gemaakt en moeten de zaken verder worden ingevuld. De naam PIC Benelux zal verdwijnen. ”Er komt een nieuwe naam met daarin in ieder geval de afkorting PIC.” Volgens Van der Meijden is het de bedoeling dat klanten van PIC niets merken van de veranderingen.

Volgens Ron Hoveniers, technisch manager voor Europa van PIC, past de stap van PIC in de strategie van Genus, de moedermaatschappij van PIC. Die strategie is er zoveel mogelijk op gericht om in de verschillende markten te werken met goede betrouwbare partners. ”Wij denken dat we in Elite een goede partner hebben gevonden. Het is dan ook absoluut niet zo dat PIC van de markt verdwijnt. In tegendeel, we willen onze positie zo mogelijk uitbouwen.”

PIC beschikt in Nederland over een subfokbedrijf bij Elite Varkens. Verder richt PIC zich op spermaverkoop voor vleesvarkensproductie en voor eigen aanfok van zeugen. Volgens Hovenier heeft PIC in Nederland een marktaandeel van 5 procent.

Elite Varkens is een integratie van zeugenhouders die zich richt op de productie van speenbiggen met PIC genetica voor de Duitse markt. De zeugenhouders die deelnemen in de keten zijn in principe zelfstandig.

Of registreer je om te kunnen reageren.