Home

Nieuws

Ejidomar aangewezen als schuldige in paprika-affaire

El Ejido - De drie onderzochte paprikaverpakkingen waarbij ethephon is aangetroffen, blijken afkomstig van de Spaanse coöperatie Ejidomar. De telersorganisatie stond al onder verscherpt toezicht.

Ejidomar is niet blij met de aantijgingen van Greenpeace. Uit een officiële verklaring van het Spaanse bedrijf blijkt dat de coöperatie begin januari al zijn levering aan een Duitse klant moest staken omdat er ethephon aangetroffen is in een partij paprika.

Om die reden verscherpte het bedrijf per direct het toezicht op de producten van zijn telers. Zo zouden er intensieve controles plaatsvinden op het veld en in verpakkingsstations. Volgens Ejidomar was het praktisch onmogelijk dat er nog partijen met het middel hun weg naar Duitsland zouden vinden.

De coöperatie is bovendien verbaasd over het feit dat de drie monsters allemaal van dezelfde partij afkomstig zijn. Volgens Ejidomar is dat feit niet te checken, omdat het niet beschikt over de officiële controlepapieren.

De coöperatie zou, op aandringen van Duitse supermarkten, al aan het begin van het Spaanse seizoen zijn leden opgeroepen hebben geen ethephon meer te gebruiken.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.