Home

Nieuws

Eindsprint in Duitse trekkerverkoop

In Duitsland zijn in 2010 volgens cijfers van de Duitse fabrikantenvereniging VDMA 28.587 trekkers toegelaten tot de markt.

Dat is drie procent minder trekkers dan in 2009 maar toch nog bijna tien keer meer dan in Nederland werden verkocht (2.985 stuks in 2009). Dat de trekkermarkt in Duitsland hiermee stabiel blijft ten opzichte van 2009 is te danken aan een eindsprint van de Duitse trekkerverkopers in de laatste drie maanden van vorig jaar. Er kwam toen nog een groei in het aantal toelatingen van 39 procent.

Vermogen

Ook dit jaar zijn het weer de zwaardere trekkers die meer worden verkocht. In de categorie boven de 37 kW (50 pk) hebben de verkochte trekkers een gemiddeld vermogen van 106 kW (145 pk).

Een derde van de Duitse trekkers die in 2010 werden toegelaten heeft een vermogen van meer dan 110 kW (150 pk). Ook de compacttrekkers onder de 37 kW (50 pk) doen het goed bij de Duitsers. Het aantal toelatingen in deze groep groeide met 30 procent.

Hoopvol over 2011

Voor 2011 verwacht de VDMA weer een verder aantrekkende markt. De orderboeken van de fabrikanten zijn gevuld en veel Duitse boeren en loonwerkers zouden hun investeringen al hebben gepland.

Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.