Home

Nieuws 158 x bekeken

Duitsland wil les trekken uit dioxineaffaire

Berlijn - Duitsland wil consequenties verbinden aan het grote dioxineschandaal in het land. Zo zal worden bekeken hoe de regels voor veevoerproducenten kunnen worden aangescherpt, liet het Duitse ministerie van Landbouw dinsdag weten.

Het giftige dioxine is via besmet veevoeder op tal van veehouderijen in diverse deelstaten terechtgekomen. Het gaat om Nedersaksen, Noord-Rijnland-Westfalen, Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Alleen al in Nedersaksen zijn meer dan duizend veehouderijen gesloten.

De commissie landbouw van de Duitse Bondsdag is van plan een speciale zitting te houden over de affaire, die afgelopen week aan het licht kwam. Volgens het Duitse overheidsinstituut voor gezondheid lopen consumenten vooralsnog geen gevaar. De dioxine is via veevoer in eieren en pluimveevlees terechtgekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.