Home

Nieuws 194 x bekeken

Duitse varkensslachterijen houden noteringen gelijk

Doetinchem - De Duitse varkensslachterijen hebben hun noteringen voor deze week gelijk gehouden.

Afgelopen vrijdag durfden ze nog geen notering voor de hele week af te geven omdat de situatie zeer onduidelijk was. Nu de Duitse overheid een groot deel van de varkenshouderijbedrijven weer heeft vrijgegeven hebben de slachterijen de prijs voor deze week gelijk gehouden.

Rusland heeft tot nu toe de grens niet gesloten voor Duits varkensvlees. Dat is een meevaller. Als Rusland de grens alsnog sluit, ontstaat er een moeilijke marktsituatie. Ook zonder een Russisch importverbod is de markt al moeilijk genoeg, zo laten Nederlandse slachterijen weten.

De markt zit vol vlees en de Duitse consument is door alle berichten over dioxine kopschuw en laat varkensvlees even links liggen. De vrees is dat een eventuele kopersstaking in Duitsland de markt ineen kan doen storten. Iets dergelijks is ook in de eiersector gebeurd. Nederlandse eierexporteurs zien de export naar Duitsland onder druk staan omdat de Duitse consument even niets van eieren wil weten.

Lees ook: Situatie varkensvleesmarkt fragielOf registreer je om te kunnen reageren.