Home

Nieuws 231 x bekeken 1 reactie

’Duitse slachterijen kopen in Nederland boven notering’

Slagharen – Duitse slachterijen kopen op dit moment Nederlandse varkens voor € 1,25 tot € 1,30 per kilo geslacht gewicht. Deze notering ligt 5 tot 10 cent per kilo boven de Duitse varkensprijzen van € 1,20 per kilo. Dat meldt De Groene Belangenbehartiger (DGB).

Door het opkopen van Nederlandse vleesvarkens tegen relatief hoge prijzen is duidelijk dat de vraag naar vlees en varkens op een snel herstel kan rekenen. ”Frustrerend in deze is wel dat het vinden van één varken met een iets te hoog gehalte aan dioxine een forse financiële domper over heel Europa kan trekken”, meldt DGB.

De biggenmarkt is weer tot rust gekomen volgens DGB. Hoewel de vraag naar biggen goed is, zijn er ook soms vleesvarkenshouders die het onderste uit de kan willen. De verlaging van vorige week heeft rust gebracht in de biggenprijsnoteringen. Afgelopen week zijn er diverse koppels biggen naar Duitsland gegaan waarvan de vermeerderaar geen prijsafspraak vooraf heeft kunnen maken.

De toeslagen op de NVV-biggenprijs zijn stabiel. ”Varkenshouders hebben soms onvoldoende zicht op de werkelijk betaalde toeslagen waardoor zij het gevoel hebben dat de NVV-biggennotering te strak staat. De toeslagen op andere noteringen lopen, in tegenstelling tot die van de NVV, jaarlijks op waardoor dit soort noteringen om de paar jaar een inwisseling moeten doen van de toeslag in de notering”, stelt DGB.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Varkens vliegen weg maar, vion zal de prijs wel vast houden en de extra opbrengsten zeker niet door spelen naar de leverancier. Lekker vlug verdiend die 9 centen per kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.