Home

Nieuws 220 x bekeken

Duitse champignonsector verwacht stijgende prijzen

Bonn - De Duitse champignontelersorganisatie Deutscher Champignon- und Kulturpilzanbauer (BDC) verwacht dat champignons duurder worden dit jaar.

De organisatie baseert zich op een krapte van de substraatproductie. Ook verwacht de organisatie dat kwaliteit van het gebruikte stro tot een lagere productie zal leiden. “De productie zal waarschijnlijk niet in lijn lopen met de vraag door consumenten. Niet alle volumes zullen worden ingevuld”, zegt voorzitter Frans Schmauz. Volgens BDC zit er groei in de Duitse consumptie van champignons.

Gisteren stelde Frans Brienen, voorzitter van telersvereniging Funghi dat in de eerste helf van het 2011 behoorlijke prijzen te verwachten zijn. Wel signaleert hij dat niet in alle Europese landen ene optimistische stemming heerst over de verkoop van champignons.

Of registreer je om te kunnen reageren.