Home

Nieuws 1 reactie

'Duits dioxineonderzoek op Nederland gericht'

Hamburg - Duitse autoriteiten die onderzoek doen naar het dioxineschandaal, hebben opnieuw het bedrijf Olivet in Poortugaal (bij Rotterdam) in het vizier.

Dat meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zaterdag. Een woordvoerder van het bedrijf liet zaterdag echter weten dat het niets weet van een nieuw onderzoek.

Al eerder was bekend dat Olivet vetten leverde aan Harles und Jentzsch. Dit Duitse bedrijf raakte de afgelopen tijd in opspraak, omdat het vergiftigde ingrediënten voor veevoeder op de markt heeft gebracht. De Nederlandse vetten waren bestemd voor technische doeleinden, maar volgens de toezichthouder op voedingsmiddelen in de deelstaat Sleeswijk-Holstein zou Olivet dat niet duidelijk aan Harles und Jentzsch hebben gemeld. Olivet blijft erbij dat wel duidelijk was dat de vetten voor technisch gebruik bedoeld waren en dat dit ook op de etiketten vermeld stond, aldus de zegsman.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deed eerder deze maand al onderzoek naar Olivet en meldde toen dat het bedrijf "geen blaam treft en de zaakjes goed voor elkaar heeft''. Volgens een woordvoerster staat die conclusie nog steeds. De partijen zijn geleverd als technisch vet. "Uit niets blijkt dat het bedrijf zich niet aan de regels heeft gehouden'', aldus de zegsvrouw.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bekend is bij de AID dat er in Nederland gewerkt wordt met laboratoria , die geen accredatie hebben, tevens worden er monsters weggegooid , danwel vernietigd door die laboratoria. De bevestiging indeze heb ik laten zien aan AID.( en die ontkennen het niet ) Intern weet de AID dat ook Inderdaad veevoerfabrieken daar rechten aan ontlenen , danwel tussenhandelaren van grondstoffen ook. Technisch vet wordt misschien ook wel doorverhandeld naar buitenland als vet dat gewoon toch onderzocht is met die laboratoria. Met verhandeld het gewoon als( veevoeder)grondstof wat inderdaad toch gewoon onderzocht is. In de rapportage van de AID wordt immmers ook gesproken van criminale praktijken in Nederland in de veevoersector die bovenreginaal werken tot international toe

Of registreer je om te kunnen reageren.