Home

Nieuws

DuPont verhoogt winstverwachting

Wilmington - Het Amerikaanse chemieconcern DuPont heeft de winstverwachting voor heel 2011 naar boven bijgesteld en deed het in het vierde kwartaal veel beter dan verwacht.

De onderneming heeft al tijden profijt van de wereldwijd aantrekkende chemiemarkten en hogere verkoopprijzen. DuPont behaalde in het vierde kwartaal een nettowinst van 376 miljoen dollar (279 miljoen euro) vergeleken met 441 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was wel veel beter dan analisten hadden verwacht. De winstdaling werd veroorzaakt door een lager resultaat bij de farmacietak door het aflopen van patenten.

De omzet steeg in de afgelopen periode met 15 procent tot 7,4 miljard dollar. DuPont verwacht dat de winst per aandeel in 2011 uitkomt tussen 3,45 en 3,75 dollar. Eerder ging het bedrijf uit van een winst van 3,30 tot 3,60 dollar. De bijstelling naar boven is grotendeels te danken aan een grotere vraag naar kunststof auto-onderdelen en autolakken. Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor is een van de belangrijkste afnemers van DuPont.

DuPont bracht eerder deze maand een bod uit van 5,8 miljard dollar op het Deense Danisco, een belangrijke producent van ingrediënten. Daarmee wil de chemiereus zijn positie in de voedingsmiddelensector verstevigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.