Home

Nieuws

Drinkwater Moerdijk niet vervuild

Moerdijk - Het drinkwater in en rondom Moerdijk, waar woensdag een hevige brand woedde, is niet verontreinigd. Dat bevestigde een woordvoerster van waterleverancier Brabant Water nadat maandag uitslagen van eerste tests waren binnengekomen.

Vrijdag werd bekend dat de sloten rondom het door brand verwoeste bedrijf Chemi Pack in Moerdijk zwaar verontreinigd zijn met onder meer benzeen, naftaleen en tolueen, afkomstig uit de afgebrande fabriek. Het drinkwater wordt door Brabant Water echter gewonnen op 200 meter diepte.

"We hebben ter geruststelling van de burgers het grondwater extra gecontroleerd. Maar zoals blijkt uit de eerste tests is er niets met de kwaliteit van het water aan de hand", aldus de zegsvrouw. Volgens de waterleverancier kunnen de effecten van de brand ook nog geen invloed hebben op het grondwater. "Daar gaan jaren overheen", aldus de zegsvrouw.

Brabant Water blijft de komende maanden het water in het gebied extra controleren. "Maar ook de gevolgen op de lange termijn van de verontreinigde bodem houden we scherp in de gaten", verzekerde de woordvoerster.

Of registreer je om te kunnen reageren.