Home

Nieuws 1 reactie

Dioxine in veevoer inderdaad afkomstig van frituurvet

Düsseldorf – De dioxine in de vetten van Harles & Jentzsch die de afgelopen weken in de Duitse sector reusachtige commotie hebben veroorzaakt, is naar alle waarschijnlijkheid inderdaad afkomstig van frituur- en dierlijk vet die voor de biodieselproductie zijn ingezet.

Dat heeft de landbouwminister Johannes Remmel van Noordrijn-Westfalen bevestigd op basis van bevindingen van het Chemische und Veterinäruntersuchungsamt Münster-Emscher-Lippe.

De op zich geringe dioxine-concentraties zijn bij een destilleringsproces sterk verhoogd met nieuwe dioxineverbindingen. De leveranciers van Harles & Jentzsch treft volgens Remmel geen blaam omdat zij hebben aangegeven dat het om industrievetten ging.

De affaire toont naar zijn mening aan dat de eerder deze week aangekondigde maatregel om de verwerking van industrie- en veevoervetten strikt te scheiden op zijn plaats is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Mot ik hieruit nou begrijpen dat d'r dioxine in frituurvet zit? Ben ik effe blij dat ik altijd vetvrije ovenfriet bak. Van vers gesneden piepers! Bakplaat alleen maar licht insmeren met paar druppels zuivere olijfolie. Dan de frietjes op de voorverwarmde plaat, paar keer omhutselen en klaar is Kees. Dus mensen: Ovenfriet van Warmenhuizen, daar blijf je gezond van en vreet je vingers d'r bij op!

Of registreer je om te kunnen reageren.