Home

Nieuws 5297 x bekeken

Dierenartsen: nog geen problemen gemeld bij vee door brand Moerdijk

Oude Tonge – Dierenartsen in het gebied ten noorden van Moerdijk zeggen dat in hun werkgebied geen acute problemen bij vee zijn gemeld.

Dierenarts Casper Hoek van dierenartsenpraktijk Oude Tonge zegt dat nog niets gezegd kan worden over effecten op de langere termijn, maar dat er geen meldingen zijn van directe gezondheidsproblemen. ”We blijven de situatie natuurlijk wel goed volgen”, zegt Hoek.

Dierenkliniek De Hitsert in Zuid-Beierland heeft evenmin meldingen van zieke koeien. Eén van de cliënten heeft onder meer in televisieprogramma’s wel melding gemaakt van zieke koeien. De veehouder heeft desgevraagd echter de hulp van zijn dierenarts afgeslagen. Dierenarts Hoek zegt dat hij nagenoeg al zijn klanten heeft gesproken. ”De ongerustheid valt mee”, zegt hij. ”Maar we moeten kijken wat er op de langere termijn gebeurt.”

De twee dierenartsenpraktijken hebben samen praktisch alle veebedrijven in het gebied in hun klantenbestand.

Of registreer je om te kunnen reageren.