Home

Nieuws

Deense varkensfokkerij versterkt inzet op Duitse markt

Kopenhagen/Neumünster- De Deense varkensfokkerijorganisatie Danbred International en de Duitse branchegenoot Vermarktungsgesellschaft für Zucht- und Nutzvieh (ZNVG) in Neumünster breiden hun afzetactiviteiten met ingang van dit jaar uit naar heel Duitsland.

Tot dusver beperkten deze activiteiten zich tot het noorden van de Bondsrepubliek.

In de praktijk zal het het ZNVG zijn dat de Deense genetica op de thuismarkt aan de man gaat brengen. Voor Danbred – een coöperatie met de Deense varkenshouders als eigenaars - betekent de overeenkomst een versterking van de aandacht voor Duitsland, waar de concurrentiepositie van de Deense varkensgenetica afgelopen najaar onder druk kwam te staan door de verhoging van de slachtgewichten als gevolg van de invoering van andere afrekeningsmethoden door de leidende slachterijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.