Home

Nieuws 662 x bekeken 7 reacties

DLG Limburg stoot gronden af aan landbouw

Maastricht – De Dienst Landelijk gebied gaat in de provincie Limburg ruim 80 percelen verkopen. De grond is niet langer nodig voor bij voorbeeld de realisering van de ecologische hoofdstructuur.

De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 100 hectare. De grond wordt via een openbare inschrijving te koop aangeboden. Zowel de provincie als de DLG willen de grond bij voorkeur aan agrariërs verkopen.

Antoon Peters van DLG zegt nog niet te weten hoeveel de gronden moeten opbrengen. DLG zal wel een bodemprijs hanteren bij de verkoop, op basis van een taxatie van de gronden.
De percelen betreffen allemaal reststukken die zijn overgebleven bij voorbeeld na de realisering van een ruilverkaveling of de aanleg van de ecologische hoofdstructuur. De meeste gronden zijn nu agrarisch in gebruik.

De verkoop is in handen gelegd bij twee notariskantoren. De inschrijving gaat op 15 januari in en sluit op dinsdag 15 februari.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het land gaat weer terug waar het thuishoort ,bij de boer ,nu nog de rest van Nederland

 • no-profile-image

  Door de crisis met twee benen op de grond! Dit voor dat ze alles omzeep geholpen hebben. Ze hebben veel hardwerkende mensen die voor het dagelijksbrood zorgen een deuk in hun ziel getrapt.Een paar jaar flink honger lijden voor die flierefluiters zou een goeder straf kunnen zijn.

 • no-profile-image

  Met beide benen op de grond ja. Maar niet op de manier die jij denkt Dierenvriend. Ze moeten als de sodemieter van die gronden af voordat de grondprijs instort. Dat ziet een blinde zelfs aankomen.

 • no-profile-image

  Het gaat uiteindelijk om dit soort gronden door het hele land Herkauwer. Dit kabinet heeft niet voor niets besloten om te stoppen met de aanleg voor natuur. Dit heeft echter niets te maken met plotselinge liefde voor de landbouw, maar des te meer met het feit dat alles stil ligt (bouw, recreatie, projectontwikkelaars die rustig aan doen), zodat men inderdaad de komende jaren geen winst meer uit deze gronden zal slaan. Op verliesposten zit men echter ook niet echt te wachten.....

 • no-profile-image

  De grondprijzen zullen binnen afzienbare tijd halveren dat duurd niet zolang meer . Natuurgronden die straks verkocht worden zullen voor een habbekrats verkocht worden.

 • no-profile-image

  Juist Hans en daarna stort alles in. Tja, dat krijg je als je gaat zagen aan de peilers van de economie. Gelukkig hebben we onze hoogstaande kennis nog...

 • no-profile-image

  100 bunder ?? Een storm in een glas water. En hierdoor de grond prijzen lager?? Nee, als de grondprijs zal gaan zakken, staan vele boeren klaar voor de "nodige" schaal vergroting. En wat te denken van beleggingen? Gronden in Nederland houden hun waarde. Van een spectakulaire daling zal geen sprake zijn. Dan zou Nederland inderdaad veeeels te klein worden !!! En die claims op grond door uitbreidingen van b.v woningen , industie , en natuur, dat zal in de toekomst alleen maar groter worden. Dus het word dringen op de grondmarkt. Er word door melkveehouders met name straks niet meer in quotum geinversteerd maar in waarde vaste gronden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.