Home

Nieuws 965 x bekeken 4 reacties

Curator: Boon vroeg zelf faillissement aan

Arnhem – Varkenshouder Jan Boon heeft zelf het faillissement aangevraagd van zijn onderneming Jadivar.

Dat zegt curator Eric Looijen van advocatenkantoor Hekkelman in Arnhem.

De Rabobank had als grootste kredietverstrekker de teugels de laatste weken aangehaald, zodat Boon gedwongen was om de opbrengsten van alle verkopen van zijn bedrijf over te maken aan de Rabobank. Boon wilde daarin niet meegaan omdat hij vond dat daarmee de leveranciers van zijn bedrijven tekort werd gedaan.

Daarop heeft Boon volgens Looijen zelf het faillissement van zijn onderneming aangevraagd. Nu het bedrijf failliet is, zit de Rabobank echter ook op de eerste rij als schuldeiser, aldus Looijen. “De Rabobank heeft pandrecht”, aldus Looijen.

Bij het faillissement zijn elf voerleveranciers betrokken, meldt Looijen. Het aantal dieren bedraagt 30.950 op vijftig adressen. De dieren zijn binnen een dag nadat het bedrijf failliet werd verklaard doorverkocht aan varkenshandel Revarco in Scherpenzeel.

Dit bedrijf neemt de dieren over inclusief eventuele claims van handelaren die nog geld tegoed hebben, meldt Looijen. “De financiële transactie is nog niet helemaal rond, maar ik verwacht dat dit geen problemen op zal leveren. Met die transactie waren we van een acuut probleem verlost, want sommige voersilo’s op enkele bedrijven waren leeg”, aldus Looijen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  Erg sneu voor Jan en zn vrouw ik ken hem al lang en is al weer jaren geleden dat we varkens op voergeld van m hadden heb hem ook al weer jaren niet gesproken . Wij zijn nooit een cent te kort aan hem gekomen en ik weet van varkenshouders die er toen die tijd slecht voor stonden gered zijn door zijn contracten .Ik hoop dat ze er snel weer bovenop komen want dit verdienen ze echt niet. Mischien was Jan zakelijk soms wel iets te correct

 • no-profile-image

  Boer uit lunteren,hier ben ik het mee eens. Jan en diny heel veel STERKTE in deze voor jullie zo moeilijke tijd !

 • no-profile-image

  peter van laar

  PAS OP! boeren die een contract hebben met de failliete BV moeten zich beroepen op een retentierecht!!! voor het niet betaalde voergeld.

  Anders blijven jullie achter in de lege BV.

  Niet akkoord gaan met de eigendomsoverdracht en al zeker niet met afvoer van dieren.

  zelf voer bestellen als de silo´s leeg zijn!!

 • no-profile-image

  André Voortman

  Jan en Diny,

  Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Ik heb Jan leren kennen als een prettige, correcte man.

  Voortman's Vee- en Varkenshandel Neede

Of registreer je om te kunnen reageren.