Home

Nieuws

Contstant de Waal overleden

Roermond - Oud-LLTB voorzitter Constant de Waal is in Roermond overleden. De Waal was tien jaar gedeputeerde milieuzaken van de Provincie Limburg.

De Waal was van 2003 tot 2004 interim-voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond. Hij volgde Koos Koolen op, die in 2003 na de crisis bij de LLTB opstapte. De Waal leidde in 2003 en 2004 de reorganisatie van de organisatie en stelde onder andere een ledenraad in. In 2004 nam Noud Janssen de voorzittershamer van De Waal over. Voor zijn voorzitterschap was De Waal tien jaar gedeputeerde milieuzaken.

De Waal lag twee weken in coma, nadat hij was getroffen door een hartstilstand. Voorzitter Noud Janssen van de LLTB twittert dat De Waal zijn rechterhand was en dat hij veel van hem heeft geleerd. Vice-voorzitter John Verhoijsen spreekt van een persoon die met rust en bescheidenheid de nieuwe LLTB gestalte gaf. "Een groot verlies voor Limburg en de land- en tuinbouw in het bijzonder", reageert Verhoijsen op twitter.

De Waal is 68 jaar geworden.

Of registreer je om te kunnen reageren.