Home

Nieuws

Controle bij vestiging Chemie-Pack Oud Gastel

Oud Gastel - De gemeente Halderberge heeft donderdagmiddag een controle uitgevoerd bij de vestiging van Chemie-Pack in Oud Gastel.

De gemeente wilde nagaan of het bedrijf geen gevaarlijke stoffen die op de EU-lijst staan, heeft opgeslagen. Er zijn bij de controle geen overtredingen geconstateerd. Dat heeft de gemeente Halderberge donderdag laten weten. De opgeslagen stoffen komen overeen met de melding van het bedrijf in 2008.

In de vestiging in Oud Gastel heeft geen productie van uream plaats, maar opslag, verpakking en transport. Dit is ingedikte urine die wordt gebruikt als meststof. Deze stof komt niet voor op de EU-lijst van gevaarlijke stoffen. Chemie-Pack heeft hier geen vergunning voor nodig, maar heeft wel een meldingsplicht. Volgens de gemeente heeft het bedrijf daaraan voldaan.

Behalve ureum werd bij de controle een bestanddeel voor de fabricage van lijm aangetroffen. Ook deze stof komt niet op de EU-lijst voor.

Het bedrijf is sinds 2008 gevestigd op bedrijventerrein De Borchwerff II. Het bedrijf wordt volgens de regels eens in de vijf jaar gecontroleerd. Vanwege de brand in Moerdijk stond er voor afgelopen maandag een controle gepland. Deze controle is in overleg naar donderdag verzet.

Na de milieutechnische controle bij de oprichting in 2008 was dit de eerste controle van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.