Home

Nieuws

'Claims aan Harles & Jentzsch ver boven 100 miljoen euro'

Berlijn – De schadeclaims aan het Duitse bedrijf Harles & Jentzsch in verband met de Duitse dioxinecrisis kunnen oplopen tot ver boven de 100 miljoen euro.

Naast de geblokkeerde bedrijven willen ook de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen de kosten verhalen op de vettenfabrikant in Sleeswijk-Holstein. Het gaat daarbij om de kosten van de laboratoriumtests van eieren en vlees. Dat hebben de Duitse media vandaag gemeld.

Het aantal wegens risico op verhoogde dioxine-waarden gesloten agrarische bedrijven neemt ondertussen snel af. Momenteel zijn volgens de jongste berichten van het landbouwministerie in Berlijn nog 558 bedrijven dicht. Gisteren waren het er nog een slordige 1.500.

Bij de uitgevoerde tests van varkensvlees zijn tot dusver geen grensnormoverschrijdende dioxine-waarden aangetroffen. Het aantal testresultaten beperkt zich echter nog tot slechts zes. De problemen lijken zich vooralsnog vooral te concentreren bij eieren en vlees van legkippen.

Of registreer je om te kunnen reageren.