Home

Nieuws 199 x bekeken

Circa 100 schademeldingen brand Moerdijk

Moerdijk - Bij het meldpunt dat de gemeente Moerdijk instelde na de brand woensdag bij Chemie-Pack, zijn tot dinsdagmiddag circa honderd schademeldingen binnengekomen.

Het gaat vooral om telefoontjes van bedrijven die claimen schade te hebben geleden door neergeslagen roetdeeltjes. Dat heeft een woordvoerster van Europ Assistance dinsdag gemeld.

Europ Assistance registreert schades voor de gemeente Moerdijk. Het bedrijf heeft daarvoor een telefoonnummer geopend. Het nummer is 0570-783460. Het meldpunt is sinds donderdag in de lucht en zorgde vooral op vrijdag en zaterdag voor extra drukte hoewel een echte hausse uitbleef.

De meldingen komen niet alleen uit Moerdijk, maar ook uit plaatsen als Rhoon, Heerjansdam, Ridderkerk, ’s-Gravendeel en zelfs Goes. De woordvoerster schat dat de claims in de tonnen lopen. "Maar dat is een hele grove schatting." Ze benadrukt dat Europ Assistance alleen schademeldingen inventariseert. De gemeente is verantwoordelijk voor de vervolgstappen, bijvoorbeeld om uit te zoeken of de schade echt het gevolg is van de brand.

Volgens de zegsvrouw gaat het veelal om zichtbare schades bij auto's of gewassen die onder het roet zitten of vee dat niet naar buiten kan. Ook bedrijven in de nabije omgeving van Chemie-Pack, die door de brand de deuren moesten sluiten, hebben zich gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.