Home

Nieuws

Chloramfenicol-resten in voerpremix uit Nedersaksen

Hannover – In een mengvoervoormix van een Nedersaksische fabrikant is het antibioticum chloramfenicol aangetroffen.

Tussen alle dioxine-berichtgeving door is die mededeling gedaan door het landbouwministerie van Nedersaksen. Voor chloramfenicol geldt een nultolerantie. De met 32,6 ng per kilo belaste prémix is terechtgekomen in Saksen-Anhalt, Beieren, Polen, Oekraïne en Ierland. Het product wordt zo mogelijk door de fabrikant teruggehaald. De naam van de fabrikant is niet genoemd. Inmiddels gaan mede tegen de achtergrond van het dioxine-schandaal in de Duitse politiek steeds meer stemmen op dat in dit soort gevallen de namen wel moeten worden genoemd. Zij mikken erop dat daarvan een preventieve werking uitgaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.