Home

Nieuws

Chemie-Pack nog in ongewisse over verdenking

Moerdijk - Het door brand verwoeste bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk blijft in onzekerheid over de verdenking. Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) zegt ruim twee weken na de brand nog steeds niet te kunnen en willen vertellen waar het bedrijf van wordt verdacht.

Een woordvoerder van het getroffen bedrijf zegt het heel vervelend te vinden dat het ergens van wordt beschuldigd, maar nog steeds niet precies weet van wat. ,,We hebben echt geen idee'', aldus de woordvoerder.

Advocaat van Chemie-Pack, Ronald Drenth, zei dat hij bij het OM een aantal keer stevig heeft aangedrongen op duidelijkheid. ,,Er is nu een verdenking, maar wij kunnen ons daar helemaal niet tegen wapenen.'' Drenth zei verder niet in de media te willen ingaan op de zaak, omdat het strafrechtelijk onderzoek nog loopt.

Een woordvoerster liet weten dat het OM zich realiseert dat het strafrechtelijk onderzoek een enorme impact heeft. ,,Maar dat heeft de brand ook. We gaan altijd zeer zorgvuldig om verdenkingen. Meer details kunnen en willen we niet geven. Het is een heel complex onderzoek.'' Als het OM meer details zou geven, zou dat de waarheidsvinding in de weg staan, aldus de zegsvrouw. ,,We willen beïnvloeding van mensen uitsluiten.''

Het landelijk team voor forensisch onderzoek van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) droeg het terrein van Chemie-Pack donderdag over aan de eigenaar en de gemeente Moerdijk. Als het plan van aanpak wordt goedgekeurd, beginnen de schoonmaakwerkzaamheden van het terrein. In eerste instantie moeten de restanten van gebouwen, vaten en containers worden opgeruimd. Nieuwe metingen moeten vervolgens uitwijzen of de grond verontreinigd is en of en welke saneringsmaatregelen nodig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.