Home

Nieuws

CU Flevoland wil stoppen met Oostvaarderswold

Lelystad - De ChristenUnie in Flevoland roept de provincie op om te stoppen met de plannen voor natuurgebied Oostvaarderswold. De recente uitspraken van staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) zijn duidelijk, zo meldt de partij donderdag op haar website.

Bleker liet maandag tijdens een bezoek aan Zeewolde nogmaals weten dat de groenstrook die uiteindelijk de Oostvaardersplassen met de Veluwe zou moeten verbinden, er definitief niet komt. De provincie wil het plan nog niet loslaten, maar de ChristenUnie wil nu dat er op korte termijn wordt besloten hoe het verder moet, aangezien er niet meer gerekend hoeft te worden op financiële steun van het Rijk.

De partij wil met een snelle beslissing vooral duidelijkheid voor de boeren die in het gebied wonen waar het natuurgebied zou moeten komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.