Home

Nieuws

CNB Greenteam introduceert nieuwe Hibiscus cultivars

Lisse - Het CNB Greenteam in Lisse heeft voor de komende jaren een nieuwe serie Hibiscus cultivars uit het veredelingsprogramma van Walters Gardens Inc. voor Europa en Japan in handen gekregen.

De eerste drie cultivars die geïntroduceerd worden voldoen aan het criterium van een sterke, gezonde en winterharde vaste plant. Ze lenen zich goed voor zowel de visueel aantrekkelijke markt, alsook voor de droogverkoop en postorder markt. Het gaat om de cultivars: Hibiscus ‘Cranberry Crush’® , een compacte hibiscus die circa 1 meter hoog wordt (dit ten opzichte van anderen in dit segment die circa 1.50 meter worden ). Daardoor is deze cultivar zeer geschikt voor containerteelt. Het blad is donkergroen en is ietwat glanzend, de dieprode bloemen hebben een omvang van 25 centimeter. Hibiscus ‘Jazzberry Jam’® werd geselecteerd omdat deze plant zo rechtopstaand is en daardoor ook goed als solitair tot zijn recht kan komen. De bloemen zijn rood/paars van kleur en hebben een rood oog. De bloembladen zijn wat geruffeld en overlappen elkaar. Het blad is lichtgroen van kleur. Hibiscus ‘Summer Storm’® kenmerkt zich met donker blad, een roze bloem en rood oog. Het contrast is uniek te noemen. Deze cultivar bloeit van juli tot en met oktober en is zeer rijk bloeiend.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.