Home

Nieuws

CDA wil duidelijkheid over gebruik anti-hagelkanon

Den Haag - Het CDA wil dat het kabinet een einde maakt aan de onduidelijke regels voor het gebruik van anti-hagelkanonnen in de fruitteelt.

De Kamerleden Ad Koppejan en Ger Koopmans hebben hierover vragen gesteld aan de staatssecretarissen Joop Atsma (milieu) en Henk Bleker (ELI).

De vragen vloeien voort uit besluiten van enkele Zeeuwse gemeenten, vorig jaar, om het gebruik van de kanonnen aan banden te leggen. Zo zouden fruittelers de kanonnen niet of alleen overdag mogen gebruiken. Enkele van die besluiten werden vervolgens door de rechtbank teruggedraaid, omdat ze op verkeerde gronden waren genomen. Het CDA wil nu dat het gebruik van de kanonnen eenduidig wordt geregeld in het zogenoemde Activiteitenbesluit.

Of registreer je om te kunnen reageren.