Home

Nieuws 171 x bekeken

C1000 verkoopt distributiecentra

Amsterdam - Supermarktconcern C1000 verkoopt zijn zes logistieke faciliteiten in Nederland aan de Amerikaanse investeerder W.P Carey. Dat bevestigde het bedrijf woensdag.

Met de overeenkomst is een bedrag van 155 miljoen euro gemoeid. C1000 verkoopt de faciliteiten, maar blijft onder meer verantwoordelijk voor de betaling van het onderhoud en modernisatie. Deze constructie wordt 'sale and lease back' genoemd.

C1000 heeft twee distributiecentra in Raalte en verder locaties in Gieten, Breda, Elst en Woerden. De overeenkomst heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid, aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Door de overeenkomst is C1000 onder meer in staat om kasmiddelen vrij te maken voor uitbreiding en het verlagen van zijn schulden, aldus C1000-topman Tom Heidman in een verklaring. Eigenaar van C1000 is de private investeerder CVC Capital Partners.

Of registreer je om te kunnen reageren.