Home

Nieuws 203 x bekeken

Brussel roept lidstaten op om daling bijenstand tegen te gaan

Brussel - De Europese Commissie heeft een dringend beroep gedaan op de lidstaten om samen te werken bij het op peil houden van de bijenstand. Verschillende landen hebben recent geconstateerd dat het aantal bijen drastisch is gedaald.

Voor de daling worden meerdere oorzaken genoemd, zoals het gebruik van bestrijdingsmiddelen, klimaatverandering, de achteruitgang van de natuur, maar ook ziektes, gebrek aan goede imkers en de beperkte beschikbaarheid van medicijnen.

Wetenschappers zijn het niet eens over de precieze oorzaak van het probleem, aldus Eurocommissaris John Dalli (gezondheid). Voorop staat daarom voor hem dat daar meer onderzoek naar wordt gedaan. De Commissie heeft al voorgesteld een gemeenschappelijk referentielaboratorium in te richten.

Het Europees Parlement heeft zich eerder al achter de voorstellen van de Commissie op dit punt geschaard. De Raad van landbouwministers spreekt zich naar verwachting in mei uit over de aaanpak van het bijenprobleem.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.