Home

Nieuws 159 x bekeken

Britten willen verlaging EU-landbouwbudget

London – De Britse regering wil ‘gezien de intense druk op de overheidsuitgaven een heel belangrijke verlaging’ van het Europese landbouwbudget na 2014.

‘’De landbouwuitgaven kunnen niet immuun zijn van de harde keuzen die elders in de EU gemaakt moeten worden,’’ schrijft minister Caroline Spelman van plattelandszaken in de officiële Britse reactie op de plannen van landbouwcommissaris Ciolos.

Spelman voegt daar aan toe ‘dat boeren niet tot in de eeuwigheid afhankelijk willen zijn van subsidies’. Volgens de Britse bewindsvrouw zijn de sleuteldoelen bij de uitgaven in een belangrijk kleiner landbouwbuget het aanmoedigen van een concurrerende en duurzame Europese landbouwsector die minder afhankelijk is van subsidies en de middelen vooral richt op’openbare milieu-opbrengsten’. Spelman herhaalt daarbij dat ze vooral minder geld wil stoppen in pijler 1 en daarentegen pijler-2 maatregelen voor milieubehoud en landschapsbeheer wil stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.