Home

Nieuws

Britse regering "vergeet de tuinbouw niet"

Londen – De Britse regering erkent het belang van de tuinbouw en de bijdrage die de sector levert aan de economie.

Opmerkingen dat werklozen ” wel ergens in tuinen kunnen gaan werken” moeten niet gezien worden als het bagatelliseren van de tuinbouw.

Dat schrijft staatssecretaris van landbouw Jim Paice aan voorzitter Sue Minter van the Institute of Horticulture. Minter had eerder in een open brief aan premier David Cameron zelf de regering er van beschuldigd ”de tuinbouw te ondermijnen’ met de plannen om werklozen weer aan het werk te krijgen en de in dat kader gemaakte ’denigrerende opmerkingen”. Maar Paice stelt dat de regering, inclusief de premier, wel degelijk inziet hoe belangrijk de tuinbouw ook voor de werkgelegenheid kan zijn. ”We willen dat een WW-uitkering voor iemand die kan werken ook afhankelijk is van de wil om te werken.”

Paice wijst er daarbij op dat een werkgroep voor de tuinbouw eind vorig jaar juist stelde dat de sector moet proberen meer jongeren aan te trekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.