Home

Nieuws

Britse Sainsbury’s heeft beste Kerst ooit

Londen – De Britse supermarkt Sainsbury’s heeft ondanks de vele sneeuw en andere weersproblemen de beste Kerst uit haar geschiedenis achter de rug, stelt topman Justin King.

De vergelijkbare verkopen waren 5,4 procent beter dan een jaar geleden terwijl in de kerstweek zelf een record van 24,5 miljoen betaaltransacties werden geteld.

De verkoopgroei is meer te danken aan non-food dan aan voedingsproducten. In het foodsegment deden vooral duurdere producten het opvallend goed. Zo verkocht het bedrijf 30 procent meer kalkoenen van hoge kwaliteit en 16 procent meer zalm. Door de goede resultaten heeft Sainsbury’s haar marktaandeel iets op kunnen voeren naar 16,6 procent. King blijft, ondanks een recente verhoging van de Britse BTW, optimistisch gestemd voor de nabije toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.