Home

Nieuws

Brandje op terrein Chemie-Pack geblust

Moerdijk - De brandweer is woensdagmiddag weer uitgerukt naar Chemie-Pack in Moerdijk.

Op het terrein bleek weer een brandje te zijn opgelaaid van ongeveer drie bij drie meter. Vermoedelijk smeulde er nog iets. Er komt volgens de politie weinig rook vrij. De situatie was snel onder controle. De brandweer heeft het vuur met schuim snel geblust, aldus een woordvoerster.

Vorige week legde een enorme brand het chemiebedrijf in de as.

Op de site crisis.nlstaat sinds woensdagmiddag een vragenlijst voor mensen die gezondheidsklachten/hinder hebben naar aanleiding van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk. De vragenlijst dient als registratie. De GGD's en het RIVM bekijken of naar aanleiding van de reacties nadere acties nodig zijn.

In de vragenlijst staat aangegeven welke vragen voor hulpverleners en welke voor bewoners bestemd zijn. De vragenlijst moet naar de GGD in Tilburg worden gestuurd. Met de verzamelde informatie zal de gemeente regelen wat nodig is en binnen haar vermogen ligt.

Naast algemene vragen staan er op de vragenlijst veel vragen over gezondheidsklachten. Die variëren van pijn aan de ogen en de neus en in de keel tot vragen over misselijkheid, hoofdpijn, braken, beklemming van de borst en huidproblemen.

Aan hulpverleners en journalisten wordt onder meer de vraag gesteld of ze persoonlijke beschermingsmaatregelen hebben genomen tijdens de brand en bij het nablussen, zoals oog- of huidbescherming.

Ook kan de beantwoorder aangeven of hij of zij in contact is geweest met stoffen, nevel of rook en of er bijvoorbeeld een gas-, chloor- of ammoniaklucht is geroken. Ook zijn er nog vragen over een mogelijk gevoel van rusteloosheid, hopeloosheid en somberheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.