Home

Nieuws

Bollenstreek wil dependance WUR

Hillegom - Het Hillegomse CDA-raadslid Patricia van Andel ijvert voor een dependance van Wageningen University. Bij een dependance van Wageningen UR zouden mensen bijvoorbeeld een opleiding kunnen krijgen voor de veredeling van bloemen en planten, aldus Het Hillegomse CDA-raadslid Patricia van Andel ijvert voor een dependance van Wageningen University. Bij een dependance van Wageningen UR zouden mensen bijvoorbeeld een opleiding kunnen krijgen voor de veredeling van bloemen en planten, aldus Van Andel.

Ze zegt dat er in de regio duin- en bollenstreek behoefte bestaat aan universitair onderwijs. De Bollenstreek is een Greenport. De bedrijvigheid rondom de bollenteelt geeft de regio de mogelijkheid zich economisch verder te ontwikkelen. Een universitaire opleiding past bij deze ambitie volgens Van Andel. Daarnaast herbergt Lisse het Praktijkonderzoek Plant Omgeving (PPO), een kenniscentrum met onder andere aandacht voor de bloembollenteelt, maar ook de grote bloembollen bemiddelingsbedrijven, handel en teelt en de Bloembollen Keurings Dienst (BKD). In Lisse is men overigens ook bezig met het aftasten van de mogelijkheid een zogenoemd Flower Science Park nabij de vestiging van het PPO te realiseren, waarin een opleidingsmogelijkheid bijzonder goed zou passen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.