Home

Nieuws 3 reacties

'Boeren hebben het niet makkelijk in de media'

Apeldoorn – Boeren hebben het niet makkelijk in de media. Dat vindt journalist Joris Luyendijk.

”Er is een grote kloof tussen journalisten en boeren. De meeste journalisten voor algemene media wonen in de regio Amsterdam – Hilversum. Ze wonen in de grote steden en hebben meer met hun Turkse buurman dan met boeren”, aldus Luyendijk op het jongerencongres van Agrifirm in Apeldoorn.

”Journalisten hebben vaak een vooroordeel en willen dat graag bevestigd zien. Zo werkt de journalistiek. Met vooral journalisten uit de stad is het voor boeren lastig om hun verhaal te vertellen.”

Volgens Luyendijk, die zelf zegt ook helemaal niks van boeren te weten, helpt het tv-programma Boer zoekt vrouw wel bij de beeldvorming. ”Al is het maar om te weten dat er verschillende boeren zijn. Islamieten hebben hetzelfde probleem. Ook van hen wordt nu duidelijk dat er verschillende types zijn”, aldus de journalist.

Volgens Luyendijk zou een denktank van professionals op communicatiegebied kunnen bijdragen om de land- en tuinbouw beter te vertegenwoordigen in de media. ”Nu wordt een boer bij een conflictprogramma als Pauw en Witteman gelijk weg gezet als gekke Henkie uit de provincie.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    als een student demonstreerd is het een student als een boer demonsreerd is hij volgen de jounalist altyd een boze boer is dit nou de zieligheid van de journalist of weten ze niet beter

  • no-profile-image

    Dit is de zieligheid van de journalist b e. Zoals Luyendijk zegt "Journalisten hebben vaak een vooroordeel en willen dag graag bevestigd zien." Zulk soort mensen zijn geen journalisten maar een stel onbekwame prutsers.

  • no-profile-image

    wat een onzin, de woordvoerders van de nvv acties deden het uitstekend !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.