Home

Nieuws 2 reacties

Bleker onderzoekt effect mededingingswet op voedselketen

Apeldoorn – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw gaat op Europees niveau onderzoeken hoe de Europese regelgeving voor mededinging in verschillende landen wordt uitgevoerd.

”De Europese mededingingsregelgeving lijkt in de voedselketen onbedoelde negatieve effecten te hebben. Ik heb het idee dat andere landen hier iets anders mee om gaan, waardoor er iets meer mogelijkheden zijn voor een eerlijke prijsvorming voor de primaire producenten van voedsel”, aldus Bleker tijdens de Agrifirm jongerendag in Apeldoorn.

Bleker lijkt hiermee tegemoet te komen aan een verzoek van LTO Nederland. Voorzitter Albert Jan Maat constateerde eerder al dat de Nederlandse NMA te veel aandacht heeft voor de consument en niet voor de producent.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Verzoek lto, donder toch op, dit is alleen het vervolg van de NVV actie !!! agd dus verlengstuk lto....

  • no-profile-image

    Voor mij is nog steeds niet duidelijk waarom 2 co-op's niet voor 100 % mogen samen gaan, als ze daarmee te groot worden. Maar als er morgen een nieuwe co-op wordt opgericht met 100 % van de boeren als lid. Is hier iets tegen te doen? Kan de NMA mensen verbieden lid te worden van een en dezelfde organisatie?
    Lijkt me niet, want dit is toch waar iedere politieke of ideologische groepering naar streeft en zal afdwingen zogauw ze de kans schoon zien. Nu doen de boer co-op's dit, zijn ze strafbaar en moeten ze een deel van je leden op straat zetten. Hoe is dit mogelijk?

Of registreer je om te kunnen reageren.