Home

Nieuws 159 x bekeken

Bleker: geen geld voor overnemen taken schap

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) heeft geen geld voor het overnemen van de taken van de productschappen.

Dat zei hij donderdag tijdens een debat met de Tweede Kamer in antwoord op vragen van CDA'er Ger Koopmans. Volgende week vergadert het parlement over de toekomst van de publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties. Een meerderheid lijkt voorstander van flinke hervormingen of zelfs afschaffing. Volgens Bleker is er in zijn budget echter geen ruimte om de taken die de schappen uitvoeren over te nemen. Het zou gaan om zo'n 200 miljoen euro per jaar.

Koopmans riep zijn collega’s van andere fracties daarom op de PBO's ongemoeid te laten. Zij verrichten volgens hem nuttig werk in onder meer de bestrijding van dierziekten. Later dit jaar moeten de schappen een draagvlaktoets onder leden uitvoeren. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil de uitkomst daarvan afwachten voordat hij eventueel stappen zet.

Of registreer je om te kunnen reageren.