Home

Nieuws 16 reacties

Bijna 80.000 kippen omgekomen door brand

Boven-Leeuwen - Ongeveer 78.000 legkippen zijn in de nacht van zaterdag op zondag omgekomen door een brand in een kippenschuur aan de Noordzuidweg in het Gelderse plaatsje Boven-Leeuwen.

Dat liet de politie weten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De brandweer, die de melding zaterdagavond werd gealarmeerd, kreeg hulp van korpsen uit de omgeving. Een deel van de straat zat door de brand enige tijd zonder stroom.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het lijkt wel alsof d'r een brandvirus woedt in de bioindustrie. De ene stal is nog niet afgefikt of de volgende vat alweer vlam. Kennelijk dé manier voor bedrijfsvernieuwing!

 • no-profile-image

  Warmenhuizen het zal je stal maar wezen, je kunt wel een advies buro beginnen .in stallen vernieuwen.

 • no-profile-image

  Helemaal fout Hamstra. Het zullen jouw DIEREN maar wezen. Maar ja: volgens het kabinet Bakellende die een paar jaar terug de brandwetgeving verziekte, zijn gehouden biodieren immers gewoon dingen. Bedrijfsvoorwerpen. Die gewoon als stalinventaris meeverzekerd bennen! Ik wil best wel advies geven ja. In brandveiligheid, preventie, compartimentering en vrije uitloop in geval van calamiteit. Allemaal zaken die jullie boeren zélf gewoon kennen bedenken!

 • no-profile-image

  Als de warmenhuisjes nou eens gewoon een goede prijs betaalden voor hun voedsel en er door de boer een bammetje verdiend kon worden dan kon zijn betoog misschien bewerkstelligd worden!Alleen roeptoeteren verbeterd niks!Geef zelf het voorbeeld en wordt boer en doe het dan eens lekker anders zoals jij denkt dat het goed is !Succes met het vinden van een financier!

 • no-profile-image

  Verdomme nog aan toe waar slaan dat nou weer op? Ik betaal altijd een goeie prijs voor producten die deugen. Mijn hele leven al! Roeptoeteren dat doen jullie boeren. Ongefundeerd, ongestructureerd en klantvernederend! Waarom zou ik boer worden? Ik werk in de Zorg en bekommer me dag en nacht om seniele, incontinente en demente boeren. In Flevoland!

 • no-profile-image

  D'r begint me nou wat op te vallen. Een paar maanden terug was d'r ook al zo'n grote stal in de fik in het Land van Maas en Waal en een jaar terug ook eentje bij Ell in Limburg en dat leg vlak bij Kelpen, waar vanmiddag dus 10.000 hennen verbrand bennen. Ik heb d'r meteen het dossier De Pestvogels van Veerman bij gepakt en jawel hoor: waar LNV toen kippen ruimde wegens zelfuitgezaaide vogelgriep branden nou de stallen af. Als ik boer was in zo'n reconstructiegebied dan schafte ik een paar heel scherpe honden aan! En ik zette het hele hek onder hoogspanning.

 • no-profile-image

  Jan Warmenhuizen. Warm en huis, misschien brand jouw huisje ook nog welleens af. Met je katje en je hondje en je zelf natuurlijk niet te vergeten

 • no-profile-image

  Warmenhuizens advies buro voor veilige stallen. je kan zo bij de PVV.

 • no-profile-image

  Boer en jager, dit klinkt als een bedreiging. Ik vraag de redactie om jouw personalia te screenen ja! Ik probeer namelijk inzichtelijk te maken wat er percies aan de gang is. En dat stinkt vanzelf nog veel erger dan 90.000 verbrande kadavers! Maar jou zien ik graag effe langskommen in Muiden. Vlak bij de Vecht. Ken je meteen de head of the river gaan zwemmen. In je dooie eentje!

 • no-profile-image

  Wat heb de PVV nou weer in Salpetersnaam met brandveilige stallen van doen Gerookte Ham stra? Het is wel gek dat boeren altijd zo afwijzend doen als het over brandveiligheid in stallen gaat. Dat zet te denken!

 • no-profile-image

  Zo nu word het gezellig Warmenhuizen geeft zwemles

 • no-profile-image

  Alleen maar voor boeren en jagers Hamstra. Hier tegenover in de sluiskolk. Het motto is: verdrinke totte ze zinke!

 • no-profile-image

  En wederom een zeer goede bijdrage in deze discussie van jan !!! Goed zo ga zo door en veel zul jij bereiken.......NOT!!!!

 • no-profile-image

  Discussie? Brandhout zal je bedoelen, 't is niks en 't wordt nooit wat!

 • no-profile-image

  varkensboer

  ik vind dat jullie beter die familie waar hun bedrijf is afgebrand kunt proberen te ondersteunen dan op deze manier elkaar te beschuldigen en verhalen op te schrijven die kant nog wal raken.
  redactie ik vind het een goed streven om dergelijke onzin te verwijderen van uw site.

 • no-profile-image

  Varkensboer natuurlijk leef ik mee met die boer en zijn familie. Maar ik zien ook dingen waar een verdacht luchtje aan ken zitten. Daarom adviseer ik om het forum 'Brand doodt tienduizenden kippen" effe op te piepen en goed door te lezen. Dat forum liep namelijk een jaar geleden!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.