Home

Nieuws 229 x bekeken

Beishuizen stapt op als voorzitter LTO Noord

Zwolle – Voorzitter Tammo Beishuizen van LTO Noord heeft zijn voorzittersfunctie neergelegd. Dat meldt LTO Noord.

Beishuizen heeft samen met het algemeen bestuur besloten om zich niet herkiesbaar te stellen voor de volgende bestuursperiode. ”Om de verdere ontwikkeling van LTO Noord niet te hinderen, is ervoor gekozen dat ik mijn taken neerleg. Dan is er ruimte om een nieuwe voorzitter te benoemen,” stelt Beishuizen in een persverklaring.

Beishuizen vertrekt omdat bij LTO Noord in aanloop naar de organisatieveranderingen de randvoorwaarden voor het voorzittersschap veranderen. Daarnaast is de functie erg tijdrovend en veeleisend, wat Beishuizen niet kan combineren met zijn andere maatschappelijke functies.

”De tijdinspanning die verbonden is aan dit voorzitterschap is groot. Het omvat onder andere veel reizen door heel Nederland en vaak daarbuiten, vergaderen en ledenbijeenkomsten bezoeken. Naast zijn LTO Noord-voorzitterschap bekleedt Beishuizen een groot aantal maatschappelijke functies. De combinatie van deze factoren leidt ertoe dat Beishuizen geen kandidaat is voor de volgende bestuursperiode”, verklaart LTO Noord.

Het vertrek van Beishuizen komt op een moment dat de federatie van LTO Nederland met haar regionale organisaties werkt aan een nieuwe organisatiestructuur. De commissie-Veerman-Winsemius heeft hier recent een rapport over uitgebracht. Het vertrek van directeur Gerard van Oosten bij ZLTO speelt ook een rol bij het vormgeven van de nieuwe LTO-organisatie.

Meer hierover: De federatie wil toch weer richting integratie

Of registreer je om te kunnen reageren.