Home

Nieuws 205 x bekeken

Bedrijven in problemen door vaarverbod Rijn

Zoetermeer - De gekapseisde tanker in de Rijn in Duitsland stelt veel Nederlandse bedrijven voor grote logistieke problemen.

Zeker nu Duitse autoriteiten hebben besloten dat het nog minstens twee weken verboden blijft stroomafwaarts langs het gekantelde schip te varen. Volgens een woordvoerder van verladersorganisatie EVO wachten vooral chemische bedrijven, diervoeder- en kunstmestbedrijven op grondstoffen.

"Deze bedrijven zijn hard op zoek naar alternatieven. Maar er zijn amper extra treinwagons of vrachtwagens beschikbaar als alternatief'', aldus de zegsman zaterdag.

Volgens informatie van EVO liggen er aan de zuidzijde van de tanker 190 schepen te wachten. Zeker driekwart is Nederlands, schat de verladersorganisatie.

Scheepvaart stroomopwaarts is beperkt toegestaan. "Het is de vraag of schippers nog wel stroomopwaarts langs de Lorelei willen varen, gegeven de grote onzekerheid over de terugreis'', aldus de woordvoerder. "Er zal hier een schaarste aan schepen ontstaan, doordat doorgelaten schepen niet meer kunnen terugkomen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.