Home

Nieuws

Bauernverband waarschuwt slachterijen voor afwenteling problemen op boeren

Berlijn – Het Deutsche Bauernverband (DBV) geeft de slachterijbedrijven de ernstige waarschuwing, dat de boeren niet eenzijdig met de gevolgen van het dioxine-schandaal mogen worden opgezadeld.

De federatie raadt de verwerkers met klem aan om gebruik te maken van alle mogelijkheden die er zijn om de markt weer in evenwicht te brengen. ”Het DBV is bereid om met de slachterijbranche in binnen- en buitenland alle wegen te beproeven en te bewandelen om het vertrouwen van de consument te herwinnen zodat snel weer enigszins aanvaardbare prijzen tot stand komen,” schrijft de federatie tegen de achtergrond van de historisch diepe duikvlucht van de vleesnotering. De regering in Berlijn en de Europese Commisie worden opgeroepen initiatieven te ontplooien waarmee de exportbelemmeringen uit de weg worden geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.