Home

Nieuws 214 x bekeken 1 reactie

Ban op stierenvechten bij Spaanse omroep

Madrid - De Spaanse publieke zender TVE gaat stierenvechten bijna helemaal van het scherm halen. Volgens de omroep gebeurt dat omdat het stierenvechten meestal op een tijdstip plaatsvindt dat nog veel kinderen voor de televisie zitten.

Het bloedige spektakel kan kinderen angstig maken. "Dit geweld met dieren moeten wij hen daarom zoveel mogelijk besparen'', citeerden Spaanse media zaterdag een interne notitie van de publieke omroep.

In het journaal en bepaalde sportprogramma's kan nog wel steeds worden bericht over stierenvechten. Bovendien wil TVE het beroemde straatrennen met stieren in Pamplona, dat jaarlijks in juli plaatsvindt, rechtstreeks blijven uitzenden.

In de noordoostelijke regio Catalonië wordt stierenvechten volgend jaar verboden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hoe eerder dat gebeul is afgelopen, hoe beter. Dat past toch niet meer, net zomin als gaan jagen en zeggen dat je aan wildbeheer doet. Schandelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.