Home

Nieuws

'Akkoord van Utrecht' over EHS

Utrecht - De provincie Utrecht, natuurorganisaties en de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) zijn woensdag samen met andere betrokken partijen tot een akkoord gekomen over de nieuwe invulling van de zogenoemde Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in Utrecht.

Dat liet de provincie donderdag weten. Het Akkoord van Utrecht, zoals het wordt genoemd, is het bod dat de provincie aan staatssecretaris Henk Bleker van Natuur zal doen om tot herijking van de EHS te komen. Dat is nodig vanwege de bezuinigingen van het nieuwe kabinet.

Het akkoord houdt in dat er in 2018 1.500 hectare grond in Utrecht onder de EHS zal vallen. Een even groot gebied, dat volgens eerdere plannen ook tot die structuur zou horen, wordt 'opgegeven'. Voor 3.000 hectare andere grond wordt geprobeerd door bijvoorbeeld particulier initiatief toch EHS te realiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.