Home

Nieuws 235 x bekeken

"Akkerbouw maakt Australische boer kwetsbaar"

Doetinchem – Australische boeren hebben zichzelf kwetsbaar gemaakt voor overstromingen door over te schakelen van veehouderij op akkerbouw.

Dat zegt voorzitter Mick Keogh van de Australian Farm Institute in Australische media. Veehouders kunnen in geval van nood hun dieren verplaatsen, maar "als je eenmaal gewassen hebt geplant, zit je geld in de grond", aldus het hoofd van de agrarische onderzoeksorganisatie.

Uit recent onderzoek blijkt dat het aandeel van de veehouderij in de Australische land- en tuinbouw de afgelopen tien jaar is gedaald van 54 naar 47 procent. De staat Queensland wordt nu al weken geteisterd door overstromingen. Zeker veertig steden en dorpen staan onder water, of zijn van de buitenwereld afgesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.