Home

Nieuws

Aigner: dioxinebesmetting opzettelijk veroorzaakt

Berlijn - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner gaat ervan uit dat bij dioxine-vetmenger Harles & Jentzsch sprake is geweest van opzet. Dat zei Aigner vandaag in de Bondsdag tijdens de regeringsverklaring inzake het dioxine-schandaal dat Duitsland sinds de kerst teistert.

“De daders zijn zonder scrupules,” aldus de minister, die evenwel meent dat de affaire geen acuut gevaar voor de gezondheid van de consument met zich mee heeft gebracht.

Ook de vandaag in Nedersaksen beëdigde nieuwe deelstaatslandbouwminister Gert Lindemann zei ervan overtuigd te zijn dat de zaak een uitvloeisel is van crimineel handelen. Dat de oorzaak bij de agrarische sector zelf moet worden gezocht en dat deze daarom rijp is voor een grootscheepse hervorming wees hij mordicus van de hand.

Of registreer je om te kunnen reageren.