Home

Nieuws 197 x bekeken

Agro- en Foodsector vraagt miljoenensteun voor innovatie

Den Bosch – Agrarische- en voedingsbedrijven in Noord-Brabant hebben de Provincie Brabant gevraagd om 100 miljoen euro ter ondersteuning van het innoveren van de agro- en foodsector. Dat meldt initiatiefnemer Agro&Co.

De bedrijven, waaronder Vion, Friesland Campina, Cosun, The Greenery en HAS Den Bosch hebben gezamenlijk roepen de provincie op om vernieuwing hoog op de agenda te zetten.

De bedrijven hebben zich aangesloten bij de toekomstvisie Brabant AgroFood 2020, opgesteld door Agro&Co. Duurzaamheid en gezondheid staan centraal bij deze toekomstvisie. Het beoogde eindresultaat is een Brabants agrofoodcomplex dat in 2020 op alle vlakken toonaangevend is in Noordwest-Europa.

”We willen zeker niet de indruk wekken de hand op te houden. De realiteit is echter dat dit soort majeure innovatietrajecten niet zonder steun van de overheid kan”, zegt directeur Jac Warmerdam van Agro & Co.

Met 110.000 werknemers bij 14.000 bedrijven is de land- en tuinbouw en levensmiddelenindustrie de belangrijkste pijler van de Brabantse economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.