Home

Nieuws 232 x bekeken 1 reactie

Agrifirm en Boerenbond Deurne maken maatregelen bekend

Apeldoorn – Agrifirm gaat de klantenkorting over 2010 vervroegd uitbetalen. Verder gaat het bedrijf de voerprijzen bevriezen tot half februari. Dat heeft het bedrijf gistermiddag bekend gemaakt. Ook boerenbond Deurne heeft nieuwe maatregelen bekend gemaakt.

Agrifirm wil met de aangekondigde maatregelen de klanten in de veehouderijsectoren die zwaar leiden onder de gevolgen van de Duitse dioxinecrisis zoveel mogelijk tegemoet komen. Normaal wordt de klantenkorting in april april vastgesteld en uitbetaald over de omzet die in 2010 is gerealiseerd. Agrifirm wil nu ongeveer 75 procent van de geschatte klantenkorting vervroegd uitkeren. Het restant wordt dan uitbetaald nadat in april de definitieve jaarresultaten van de onderneming zijn vastgesteld.

Agrifirm wil verder bij acute financiële problemen op varkens- en pluimveebedrijven meedenken over maatwerkoplossingen.

Het bestuur van Boerenbond Deurne heeft besloten een extra uitkering te doen van 4 euro per ton (exclusief btw) aan de leden/afnemers.
Deze bonusuitkering wordt uitbetaald aan de leden/afnemers in de periode van week 2 tot en met 17. Eerder deze week maakte de onderneming al bekend de nabetaling over de kwartalen drie en vier van 2010 vervroegd uit te keren.

Volgens directeur Ad Merks is Boerenbond Deurne in staat de bonusuitkering te doen omdat het bedrijf gunstige grondstofposities heeft via inkoopbedrijf Bracofeed.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    H

    Misschien was het voor de varkenshouder beter geweest als Agrifirm in Nov.2010 niet voorop gelopen had met het geven van de hoogste vergoeding aan de akkerbouwer voor mest (€2.50-3.)
    boven een ander! Daardoor zit de varkenshouder nu met een torenhoge prijs voor mestafzet maar met geld van een ander shoppen is makkelijk uitgeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.