Home

Nieuws

Afzet-bv appels wordt 100 procent dochter Inova Fruit

Geldermalsen – De afzet-bv voor clubrassen komt als volle dochter onder het rassenbureau Inova Fruit te hangen. In deze nieuwe commerciële onderneming moet de afzet van de rassen Junami, Rubens en Wellant collectief uitgevoerd worden.

Deze bv krijgt ook een eigen aansturing via een raad van commissarissen, stelt Inova Fruit-directeur Karel van der Linden. Dat zijn de uitgangspunten in het eindvoorstel waarover de komende weken besloten wordt.

Toch is het niet helemaal zeker dat de raad van commissarissen er komt, laat hij doorschemeren. Over de details van het plan en de aard van de discussie kan de Inova Fruit-directeur geen toelichting geven op dit moment.

De constructie met een volle dochter van Inova Fruit voorkomt dat de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) toezicht gaat houden op commerciële activiteiten. Dat zou gebeuren als de verkoop echt binnen Inova Fruit zou gebeuren. Dat past niet bij de statuten van de NFO. Volgens Van der Linden nemen de afzetorganisaties wel zitting in de raad van commissarissen.

Verder worden de adviescommissies van de drie rassen anders ingericht om betrokkenheid van telers te vergroten.

Of registreer je om te kunnen reageren.