Home

Nieuws

Afrikaanse varkenspest nabij Sint Petersburg

Moskou - Ten zuidwesten van Sint Petersburg is zeer waarschijnlijk Afrikaanse varkenspest uitgebroken.

Dit meldt de Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor. De aanduiding 'zeer waarschijnlijk' is nodig omdat de karkassen van aan Afrikaanse varkenspest gestorven varkens zijn gevonden op de mesthoop van een pluimveebedrijf in het Lonomosovski raion. Het gaat om pluimveebedrijf Ptietsefabrika Russko-Visotskaja.

Wie de varkenskadavers daar heeft gedumpt en waar ze vandaan komen is vooralsnog onbekend. Het is dus ook nog niet mogelijk een echte besmettingshaard aan te wijzen. De veterinaire autoriteiten hebben een grote zoekactie opgezet, maar ze tasten voorlopig nog volledig in het duister.

Of registreer je om te kunnen reageren.