Home

Nieuws

Aanwas Nederlandse telers Mechelse Veilingen stopt

Sint Katelijne Waver – De Mechelse Veilingen hebben voor het komende seizoen geen nieuwe Nederlandse leden ontvangen.

Dat zegt commercieel directeur Jos van Dessel desgevraagd. ”We hebben geen telers gezien die zich aanbieden. Het gaat ook in golfbewegingen. We maken geen reclame in Nederland.”

In 2009 hebben negentien Nederlandse telers zich gemeld als lid bij de Mechelse veilingen. Daarmee kwam het aantal Nederlandse telers op honderd. In totaal telt de veiling 900 leden.
Ook in Roeselare is het aantal Nederlandse leden van REO Veiling stabiel met circa tien. Geen Nederlandse telers meldden zich dit jaar. Vorig jaar was dat overigens nog wel stabiel.

Bij Hoogstraten was niemand bereikbaar voor commentaar. Hoogstraten neemt met name veel zachtfruit en glasgroente op uit Nederland. De samenwerking met veiling Zaltbommel blijft dit jaar wel gehandhaafd. Twee telers van de Nederlandse veiling leveren ook dit jaar aan Hoogstraten.

In totaal waren vorig jaar bij Belgische veilingen en telersverenigingen 1.126 Nederlandse telers aangesloten. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaamse ministerie voor landbouw en visserij.

Volgens een woordvoerder van het Belgische ministerie gaat het voornamelijk om groentetelers die leveren aan Belgische veilingen en groenteverwerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.