Home

Nieuws 166 x bekeken 1 reactie

Aantal runderslachtingen in 2010 teruggelopen

Doetinchem - Het aantal in Nederland geslachte runderen is in 2010 met 12 procent afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dat is niet alleen het gevolg van weggevallen slachtcapaciteit door het faillissement van Weyl Beef begin juni. Aan het verloop van de aantallen verwerkte slachtkoeien en -stieren per jaar is te zien dat het verschil met 2009 afnam in de herfst. Het laatste kwartaal van 2010 (een week korter dan kwartaal IV van 2009) slachtte Nederland ruim 159.000 runderen. Dat is 9,3 % minder dan in die periode van 2009.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ik vind de toegangkelijkheid en bereikbaarheid van het agd erg moeilijk en omslachtig mvg jan

Of registreer je om te kunnen reageren.