Home

Nieuws 186 x bekeken

Zuid-Korea zet vaccinatie in tegen MKZ

Seoul - Zuid-Korea gaat 185.000 dieren op 7.500 veebedrijven vaccineren tegen mond- en klauwzeer.

Met de vaccinatie wil de overheid de uitbraak van MKZ stoppen. Het virus heeft zich verspreid over vijf provincies. In Zuid-Korea zijn inmiddels 53 bedrijven officieel besmet met MKZ. Sinds november zijn meer dan 470.000 dieren van ruim 2100 bedrijven geruimd als gevolg van de uitbraak.

De nationale partij van het land stuurt aan op een centraal coördinatieteam voor de ziektebestrijding. Omdat er meerdere provincies betrokken zijn bij de uitbraak, is het beter om een overkoepelend orgaan te creëren die de totale uitbraak bestrijdt.

De overheid is ook een campagne begonnen om de consument duidelijk te maken dat vlees van gevaccineerde dieren geen gevaar vormt voor de volksgezondheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.